لودر سایت
راه کارهای مجازی سازی
Virtualization

تاریخچه مجازی سازی سرور و شبکه

این فناوری از ابتدای مهندسی کامپیوتر و IT وجود داشته که با مرور زمان شاهد گسترش و بهبود در آن هستیم از وقتی که علم در کامپیوتر توانسته سرور های قدرتمند، برنامه های کاربردی،  هارد دیسک ها و … را در اندازه های کوچک یا بزرگ تولید کند در همین امر سبب ارزش دار شدن دنیای مجازی و زندگی روزمره شده است.

در دنیای امروزی باید با انواع تکنیک ها یا روش های مجازی سازی طبق محصولاتی که شرکت های مجازی سازی مانند Citrix ، Oracle ، IBM، VMware، مایکرسافت و … می سازند آشنایی داشته باشید.اما وجود نمونه های متعدد از نرم افزار های مجازی ساز این کار را مقداری سخت کرده ما در ادامه به توضیح انواع مجازی سازی می پردازیم با ما همراه باشید.

تاریخچه

تاریخچه این فناوری تقریبا به اوایل سال ۱۹۶۰ بر می گردد اما خوب است بدانید که تا اوایل سال ۲۰۰۰ خیلی از آن استفاده نمی کردند این تکنولوژی مدت زیادی است که ارائه شده اما در چند دهه گذشته استفاده از آن مرسوم شد و پای خود را به رایانش ابری نیز باز کرد.

در همین راستا یکی از بزرگترین مشکلاتی که مدیران فناوری اطلاعات با آن روبروهستند، تعداد بیش از اندازۀ سخت‌افزارهای سرویس دهنده تک‌کاره (Single- purpose Server) است. مهمترین علت برای افزایش تعداد چنین سخت افزارهایی، ناسازگاری برنامه های کاربـردی است که بر روی سرورهای مختلف اجـرا می شوند که در نتیجه آن، مدیران سیستم ترجیح می دهند که برنامه های کاربردی را بر روی سرورهای مجزا اجرا کنند.

درظاهر افزایش تعداد سرورها مشکل چندان بزرگی به حساب نمی آید ولی به مرور زمان مشخص می‌شود که هزینه های سنگین پنهانی برای افزایش بی رویه سرورها باید پـرداخت گردد. هزینه های سخت افزاری، برق مصرفی سرورها، تجهیزات خنک کنندۀ مرکز داده، مکانی که سرورها باید در آن نگهداری شوند و از همه مهمتر کارشناسان خبره‌ای که وظـیفه مدیـریت سیستم‌ها را چه از لـحاظ سخت افزاری و چه از لـحاظ نرم‌افزاری، بر عهده دارند،

مجازی سازی یا در اصطلاح Virtualization چیست؟

مجازی سازی چیست؟ می توان این گونه گفت که یک تکنولوژی است به منظور صرفه جویی در منابع فیزیکی و با استفاده از آن می توانیم  با منابع خود امکانات بیشتری را ایجاد کنیم. برای تعریف کامل تری از مجازی سازی بهتر است اینگونه بگوییم که در این فناوری منابع موجود که تشکیل شده از سخت افزار مانند رم و سی پی یو را به چند قسمت تقسیم می کنیم به این صورت که یک نمونه کوچک از نمونه اولیه را خواهیم داشت.

به عنوان مثال اگر قصد داشته باشیم سروری را مجازی سازی کنیم در واقع از آن سرور اصلی چند نمونه کوچک سرور درست کرده ایم با همان قابلیت های سرور اولیه اما محدود تر زیرا منابع محدود می شوند. اما به این نکته توجه کنید سروری را که خریداری می کنید باید مجازی سازی سرور را پشتیبانی کند.

سیستم Virtualization یک بستر برای به راه انداختن چند سیستم عامل روی یک سیستم می باشد که غالبا سرور و کامپیوتر است، با پیاده سازی آن روی بستر سخت افزار این اجازه را به بستر نرم افزاری می دهید تا بتواند سیستم عامل ها یا برنامه های کاربردی خود را که در سیستم های جداگانه ای هستند اجرا کند به طور کلی یک سیستم واقعی را به چند سیستم مجازی در می آورد.

به تعریف دیگر مجازی سازی در واقع همانند ایجاد ماشین مجازی می باشد و مانند یک سرور یا کامپیوتر واقعی عمل می کند و سیستم عاملی مجزا دارد در مجازی کردن سخت افزار به دو مفهموم برخورد می کنیم.

· ماشین هاست Host Machine  ، نوعی ماشین است که فناوری مجازی از آن استفاده می کند.

· ماشین مهمان Quest Machine ، در واقع ماشین مجازی می باشد.

دلیل استفاده از هاست و مهمان این است که نرم افزاری که روی ماشین فیزیکی اجرا می کنید با نرم افزاری که روی ماشین مجازی اجرا می کنید  قابل تشخیص دادن باشند، نرم افزار یا Firmware که بر روی سخت افزار هاست توسط ماشین مجازی ایجاد می کنید هایپروایزر نام دارد.در ادامه با انواع مجازی سازی سرور و شبکه ، مزایا و معایب و همچنین نحوه کارکردن مجازی ساز  و اینکه هایپرووایزر چیست بیشتر صحبت می کنیم.

از این رو تعدد این قبیل مشکلات مدیران را مجاب می کند که تلفیق سرویس‌دهنده‌ها (Server Consolidation) را به عنوان یک اصل بپذیرند.

مطمئن ترین روش برای Server Consolidation استفاده از تکنولوژی مجازی سازی (Virtualization) است. مجازی‌سازی امکان راه‌اندازی چند ماشین مجازی (Virtual Machine) را بر روی هر سخت‌افزار فیزیکی فراهم می‌کند. هر یک از ماشین‌های مجازی میتوانند دارای سیستم عامل خود باشند و آن را اجرا کنند. به این ترتیب با استفاده از مجازی‌سازی می توان بر روی یک سرور و در یک زمان، چندین سیستم عامل (حتی ناسازگار با هم) را راه اندازی کرد که هر کدام از سیستم عامل‌ها یک برنامه کاربردی را اجرا می کنند.

از مزایای راهکارهای مجازی سازی

  • امنیت سرور
  • کاهش هزینه ها
  • مجزا بودن سیستم عامل ها
  • کاهش شدید هزینه تجهیزات شبکه
  • استفاده بهینه از فضای فیزیکی در مراکز داده
  • کاهش هزینه نگهداری و مدیریت سرور و سرویس ها
  • بهره وری هر چه بیشتر از سخت افزار و کاهش هزینه ها
  • عدم وابستگی ماشین های مجازی به منابع سخت افزاری
  • مدیریت راحت تر و درنتیجه کاهش تعداد کارشناسان فنی لازم
  • کاهش شدید در مصرف انرژی الکتریسیته مصرفی در مراکز داده
  • پشتیبان گیری و بازیایی سرورها (Disaster Recovery ,Backup)
  • امکان ایجاد محیطهای  Test ,Developmentبه صورت بسیار مقرون به صرفه

گروه حامین فناوران نوین با توجه به ارائه خدمات به روز و استاندارد در زمینه خدمات مجازی سازی سعی دارد نیاز های سازمان ها و موسسات مختلف در جهت مجازی سازی سرور ها و سرویس ها با توجه به تجارت ارزشمندی که بدست آورده در کنار ارائه راهکارهای ذخیره سازی تامین نماید.

انواع مجازی سازهای سرور چیست؟

شرکت‌های مختلفی در این زمینه فعالیت می‌کنند که چند مورد از آنها را به شما معرفی می‌کنیم.

Microsoft Hyper-v

اولین شرکتی که معرفی می‌کنیم که بیشتر افراد جهان با آن آشنا هستند و یا حداقل یکبار نام آن را شنیده اند، شرکت مایکروسافت (Microsoft) است. این کمپانی محصول نرم افزاری Hyper-V را ارائه می‌دهد.

VMware vSphere

دومین شرکتی که در این زمینه فعالیت می کند و بنظر ما و بیشتر متخصصین این حوزه اولین و بهترین در کار خود است، شرکت وی ام ور (vmware) با محصول vsphere است. تقریبا می‌توان گفت ۹۵ درصد شرکت ها و موسساتی که در ایران از این تکنولوژی استفاده می‌کنند همگی از محصول این شرکت بزرگ بهره مند هستند.

citrix XenServer

سومین شرکت و یکی از مشهورترین شرکت ها در زمینه تجهیزات شبکه سیتریکس (citrix) است که محصول Citrix Hypervisor را در این زمینه دارد. این محصول در گذشته به نام citrix xenserver شناخته می‌شد.

محصولات VMware برای پوشش دادن به چهار نیاز طراحی و ارایه می شوند:

محیط های تولید و تست نرم افزار ( Testing and Development Environments )
انسجام سرورها و کاهش هزینه ها ( Server consolidation & containment )
مدیریت کامپیوترهای شخصی ( Desktop Management )
تداوم سرویس دهی ( Business continuity )

یکی از اهداف مهم شرکت VMware این است که تمام سخت افزارهای موجود در مرکز داده را بصورت مجازی در اختیار مشتریان خود قرار دهد تا مراکز داده حد زیادی از خرید سخت افزار بی نیاز شوند و محصولاتی همچون VDI و vSan و NSX و… این امر را تحقق بخشیده اند.

مجازی سازی

سطوح مجازی سازی:

در سطح سرور ( Server Virtualization )
در سطح کامپیوترهای شبکه ( Desktop Virtualization )
در سطح برنامه های کاربردی ( Application Virtualization )

خدمات مجازی سازی سرور

خدمات مجازی سرور به ۶ بخش :

    1. Network
    2. Server
    3. (Desktop (VDI
    4. Storage
    5. Application
    6. OS & Cloud

انواع مجازی سازی Virtualization Types  

در این مقاله ۷ روش مجازی سازی را معرفی کرده  و در ادامه تعدادی از آن ها را توضیح داده ایم که عبارت اند از

۱. ایجاد فضای مجازی  سرور یا Server Virtualization  که به نام سخت افزار Hardware  Virtualization  خوانده می شود.

۲. دسکتاپ Virtual Desktop Infrastructure یا VDI

۳. استوریج یا Storage Virtualization

۴. نرم افزار یا Software Virtualization

۵. I/O یا I/O Virtualization یا IOV

۶. شبکه یا Network Virtualization

۷. دیتا یا Data Virtualization

مجازی سازی دسکتاپ چیست؟

از این نوع مجازی ساز برای انتقال محیط کاری یا دسکتاپ کاربران  از کامپیوتر های شخصی به فضای ابری استفاده می شود در واقع به این صورت است که  دسکتاپ کاربران  را به صورت مجازی در می آورد  و  می توانند  با استفاده از تجهیزاتی مانند کلاینت ها و زیرو کلاینت ها به دسکتاپ خود دسترسی پیدا کنند  که سبب می شود سیستم عامل  مورد استفاده کاربران از سخت افزار جدا بماند.

مجازی سازی

مجازی سازی نرم افزار

از آن به عنوان Application Virtualization هم استفاده می کنند  با این روش نرم افزار می تواند از سرور ریموت اجرا شود در واقع مجازی سازی نرم افزار  همان چیزی است که ما  به عنوان فناوری مجازی ساز می شناسیم  اما مکانیسم نصب نرم افزار در آن فرق دارد  در نتیجه نرم افزار های مجازی ساز مانند Virtual Box یا VMware،  نرم افزار را کاملا مستقل و کامل انجام می دهند که با این روش  این توانایی را دارید تا نرم افزار مورد نظر خود را  برا جایی که می خواهید استفاده کنید، یک نکته کلیدی در این روش وجود دارد و آن  جمع شدن کلیه فایل های نرم افزار در یک فایل اجرایی می باشد. و فایل مورد نظر از سخت افزار جدا می شود.

انواع مجازی سازی نرم افزار

  • · مجازی ساز سیستم عامل
  • · مجازی ساز اپلیکیشن
  • · مجازی ساز سرویس
  • · مجازی ساز Storage

Storage

مجازی سازی استوریج چند دستگاه استوریج را به صورت یک دستگاه در می آورد، یا می توان آن را به نامی کلی  به نام استوریج های در دسترس گذاشت  که به وسیله کنسول مرکزی می توان آن را مدیریت کرد  که مزایا و معایب آن  به شرح ذیل می باشد:

مزایای Storage

· راحت بودن در بکاپ، آرشیو و ریکاوری بازیابی اطلاعات

· داشتن دسترسی بالا وDowntime پایین

· پیاده سازی راه های  پیشرفته replication و reduplication و disaster recovery

· داشتن امنیت بالا

انواع مجازی سازی Storage

    1. Hardware Assisted Virtualization
    2. Kernel Level Virtualization
    3. Hypervisor Virtualization
    4. Para-Virtualization
    5. Full Virtualization

مجازی سازی در شبکه

به منظور ایجاد شبکه مجازی داخل سرور  می باشد که موجب  پیوستن ماشین های مجازی و شکل گرفتن Virtual Security Zone می شود

نحوه کار Network Virtualization  به این ترتیب می باشد: منابعی که در دسترس شبکه باشد  را با یکدیگر ترکیب می کند  همچنین پهنای باند بین کانال ها  به طور مستقیم هر یک از دیگری جدا می باشد و در هر لحظه می توانید آن را به دستگاه یا سرور خاصی اختصاص  دهید، که امنیت هر کانال به صورت مجزا  تامین می شود.

انواع شبکه های مجازی

در حالت کلی شبکه ها به  داخلی و خارجی تقسیم می شوند که کار هر دو به داخل یا خارج سرور بودن مربوط می شود.

مجازی سازی داخلی

شبکه ای مبتنی بر نرم افزار را ایجاد می کند به عنوان مثال نرم افزار VMware server و Microsoft Virtual PC.با توجه به پیچیده بودن این مجازی ساز می توانید از آن در فایروال مجازی، یا شبکه بندی مجازی و سویچینگ استفاده کنید.

مجازی سازی خارجی

External Virtualization  با استفاده از ابزار هایی مانند سویچ ها ، کارت ها و شبکه می تواند یک یا چند شبکه را به صوت مجازی ایجاد کند.

خدمات حامین فناوران نوین

  • بروزرسانی نرم‌افزارهای زیرساخت های مجازی پیاده‌سازی شده
  • مشاوره، طراحی و پیاده سازی راهکارهای مجازی سازی دسکتاپ
  • مستندسازی مراحل طراحی، پیاده‌سازی، پشتیبانی و توسعه
  • مشاوره، طراحی و پیاده سازی رایانش ابری (Cloud computing)
  • ارائه راهکارهای مجتمع سازی سرورها (Server Consolidation)
  • طراحی و پیاده‌سازی راهکارهای پشتیبان‌گیری جامع از سرورهای مجازی
  • مشاوره، طراحی و پیاده سازی دیتاسنتر بر مبنای راهکارهای مجازی سازی
  • ارائه راهکارهای High Availability و Distributed Resource Scheduling
  • تدوین و ارائه طرح انتقالی (Migration Plan) زیرساخت های فیزیکی به بستر مجازی
  • ارائه راهکارهای آنلاین برای واگذاری سرویسهای VPS و هاستینگ مجازی به مراکز داده تجاری
  • طراحی و پیاده‌سازی روال‌ها و ابزارهای مورد نیاز جهت راهبری، پایش و پشتیبانی از زیرساخت‌های ایجاد شده
 
 
 
 
error: دوست گرامی لطفا در باز انتشار محتوای سایت ذکر نام منبع را لحاظ فرمائید !!!!!